اینسترومنت‌های دندان‌پزشکی, تجهیزات دندانپزشکی

ایرموتور دندانپزشکی چیست؟

ایرموتور دندانپزشکی

ایرموتور دندانپزشکی چیست؟

در این مقاله چه می خوانید:

  • ایرموتور چیست؟
  • نحوه عملکرد ایرموتور

اینسترومنت های دندانپزشکی در دو دسته کلی هندپیس های سرعت بالا و هندپیس های سرعت پایین طبقه بندی می شوند. ایرموتور در دسته هندپیس های با سرعت و دور موتور پایین قرار دارد. این ابزار همانطور که از اسم آن مشخص است با استفاده از هوای فشرده حرکت می‌کند. ایرموتور دندانپزشکی می تواند 2 سوراخه، سه سوراخه، و 4 سوراخه باشد. در هر صورت دو لوله هوا که معمولا بزرگتر است و لوله آب که نسبت به لوله هوا کوچکتر است، در انتهای ایرموتور همیشه وجود دارند.

نحوه عملکرد ایرموتور دندانپزشکی

هوا از طریق شیلنگ های یونیت و از انتهای ایرموتور وارد شده و تیغه و پره ها بوسیله آن به حرکت در می آیند. و در آخر پس از عبور از داخل بدنه، از طریق اگزوز خروجی در قسمت عقبی ایرموتور خارج می شود.

سرعت دستگاه بستگی به فشار منبع تغذیه هوا ، پیکربندی اجزای روتور و چرخ دنده های داخل موتور دارد. این هندپیس ها به گونه ای طراحی شده اند که فشار هوا را به نسبت هندپیس‌های سرعت بالا بیشتر کنترل می کنند.

قطعات ایرموتور دندانپزشکی

ایرموتور دندانپزشکی چیست

  1. قسمت انتهایی که شامل لوله آب و هوا و واشر است.
  2. قسمت رینگ راست گرد و چپ گرد که سه حالت برای چرخش دارد:
  • در حالت O چرخش انجام نمی شود.
  • در حالت R جهت چرخش به سمت راست است.
  • در حالت L جهت چرخش به سمت چپ است.
  1. قسمت بدنه
  2. قسمت کانکتور که محل قرار دادن و اتصال آنگل و هندپیش مستقیم است.

برای افزایش عمر ایرموتور باید نکاتی رعایت شود که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:

  • فشار هوای ورودی به ایرموتور باید بررسی شود. فشار هوای نامناسب ممکن است در عملکرد ایرموتور اخلال ایجاد کند. مقدار مناسب فشار برای این اینسترومنت بین 3 تا 3.5 بار است.

روغن کاری ایرموتور 

باید به درستی انجام شود. ممکن است در اثر انجام اشتباه روغن کاری ایرموتور قفل شود و دیگر کار نکند. عمل روغن کاری را قبل از قرار دادن در اتوکلاو و بعد از استریل کامل انجام دهید. این کار از طریق لوله هوا (لوله بزرگتر) انجام میگیرد.

  • هندپیس هایی که بوسیله ایرموتور کار می کنند مانند آنگل و هندپیس مستقیم، باید به درستی بر روی دستگاه قرار گیرند. تا چرخ دنده های داخلی ایرموتور و هندپیس آسیب نبینند. باید توجه شود که در حین کار، هندپیس‌ها متصل یا جدا نشوند.
  • نکته مهم دیگر در مورد هندپیس هایی که به ایرموتور وصل می شوند سرعت ورودی آنهاست که باید با سرعت ایرموتور هماهنگ و برابر باشند.
  • بطور کلی ایرموتورها به دلیل سرعت پایین کار و تفاوت در طراحی (در مقایسه با هندپیس های با سرعت بالا) می توانند طول عمر بالایی داشته باشند. این هندپیس‌ها را می توان بارها و بارها تعمیر کرد اما باید هر 6-12 ماه یکبار به صورت حرفه ای سرویس شوند.

 

خلاصه مقاله

در این مقاله علت استفاده از هندپیس سرعت پایین یا ایرموتور در مراکز و مطب های دندانپزشکی شرح داده شده است. در ادامه نحوه عملکرد این دستگاه و المان های تاثیرگذار بر سرعت آن بیان شده و هرکدام از قسمت های تشکیل دهنده ایرموتور معرفی شده اند. سپس راهکارهایی برای افزایش طول عمر وسیله ارائه شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *